4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht

Tjap tjoy

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

200 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

150 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

100 gram shiitakes
1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

3 cm verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

wok

hapjespan

  • 1 Snijd de uien in dunne partjes en de knoflook fijn. Snijd de gember fijn. Snijd de paprika in reepjes. Halveer de shiitakes en oesterzwammen en snijd de kastanjechampignons in partjes.
  • 2 Verhit de olie in de wok of hapjespan en roerbak de ui met de knofl ook en gember 3 min. op de hoogste stand. Voeg de paprika, taugé en paddenstoelen toe en roerbak in 5-6 min. beetgaar.
  • 3 Voeg de ketjap en het sesamzaad toe en schep goed om.

bereidingstip

Serveer met ringetjes bosui en rijst of noedels.. <h4>Wat is tjap tjoy en waar komt het vandaan?</h4> Dit gerecht komt oorspronkelijk uit China. Er zitten verschillende groenten in, maar er kunnen ook extra ingrediënten worden toegevoegd: zoals kip, rundvlees of garnalen. Hoe tjap tjoy smaakt? Knapperig, hartig en zoetzuur. . <h4>Is zelfgemaakte tjap tjoy van de Chinees gezond?</h4> Dat kan erg verschillen. Er zitten natuurlijk veel groenten in. Ook kun je er magere eitwitbronnen aan toevoegen, zoals garnalen en kip. Je kunt het beste zelf je tjap tjoy maken, zo weet je zeker welke ingredienten je gebruikt zodat als je zelf je tjap tjoy maakt, kun je zelf de ingrediënten uitkiezen. Dan weet je ook precies wat je binnenkrijgt. . <h4>Welke groenten zitten er in tjap tjoy?</h4> Tjap tjoy is lekker flexibel, dus je kunt er allerlei soorten groenten in doen. Dus ook wat je toevallig in huis hebt of nog over heb (budgettip!). Behalve de uien en champignons in dit gerecht, kun je ook denken aan Chinese kool en wortel. Ook lekker: broccoli, bloemkool, paksoi en taugé. . <h4>Hoe maak je de perfecte tjap-tjoy-saus?</h4> Die maak je met soja- en oestersaus. Voeg ook wat rijstwijn toe (het liefst Chinees natuurlijk). Een sufje witte peper is ook heerlijk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 197 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st