voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
8 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, tussengerecht
Recepten Toastje met geroosterde gele paprika en bieslookpesto

Toastje met geroosterde gele paprika en bieslookpesto

ingrediënten

2 sneeën volkorenbrood

2 gele paprika's

12 sprieten bieslook

spriet bieslook

4 takjes peterselie

4 eetlepels olijfolie

1 citroen

1 teentje knoflook

25 gram ongezouten cashewnoten

25 gram oude kaas


benodigdheden

hartvormige steker

  • 1 Rooster de boterhammen en steek uit elke snee 4 vormpjes.
  • 2 Verwarm de ovengrill voor en leg de stukken paprika op een bakplaat. Rooster de paprika’s tot het vel er zwartgeblakerd uitziet.
  • 3 Leg in een kom, dek af met folie en laat circa 10 minuten staan. Wrijf het vel van de paprika’s eraf in een kom met koud water en snijd het vruchtvlees in brede repen.
  • 4 Schep om met 1 eetlepel olie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Pureer de 12 sprieten bieslook, de peterselie, 3 eetlepels olijfolie, de citroenrasp, de knoflook, de cashewnoten en de kaas tot een dikke pesto.
  • 6 Beleg de toastjes met de paprika en wat bieslookpesto. Garneer met sprietjes bieslook.

wijnadvies

Lekker en feestelijk met een lichtbruisende Gatão Vinho Verde, Indomita Sauvignon Blanc of Nava Rueda. Ook rosé is graag van de partij: Eco Balance, Vega Libre of Rosé de France.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 100 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 2 gram