voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
recepten Tofu saté

Tofu saté

ingrediënten

350 gram tofu

3 eetlepels zonnebloemolie

3 eetlepels kokosolie

1 ui

1 teentje knoflook

3 eetlepels sojasaus

3 eetlepels pindakaas

1 eetlepel bruine basterdsuiker

1 eetlepel sambal oelek

5 eetlepels kokosmelk

1 limoen

bosje koriander

2 eetlepels pindakaas

4 eetlepels sojasaus

2 eetlepels citroengras

1 limoen

1 eetlepel honing

1 eetlepel sambal oelek

1 eetlepel verse gember


benodigdheden

4 satéprikkers

barbecue

  • 1 Roer 2 eetlepels pindakaas los met 4 eet­lepels sojasaus. Meng het citroengras (sereh) of limoenrasp met de honing, 1 eetlepel sambal en de gember erdoor. Week de satéprikkers in water.
  • 2 Marineer de tofu in de marinade en rijg de blokjes aan de prikkers. Bereid intussen de saus.
  • 3 Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels pindakaas, suiker, 1 eetlepel sambal, kokosmelk en 5 eetlepels water toe.
  • 4 Kook de saus circa 5 minuten op middelhoge stand. Breng op smaak met zout en peper en voeg het limoensap toe.
  • 5 Vet het barbecuerooster goed in en bak de spiesjes goudbruin op de barbecue op matig vuur. Of bak in de koekenpan in de rest van de olie.
  • 6 Giet de saus over de spiesjes en bestrooi met de koriander.

bereidingstip

Pas op, de marinade verbrandt snel!

wijnadvies

Dit recept combineert goed met rosé: die van Park Villa doet in dit geval graag mee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 19 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier