online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
45 min.
voorgerecht
Recepten Tomaten-paprikasoep met spinazie-notencrostini

Tomaten-paprikasoep met spinazie-notencrostini

ingrediënten

2 rode paprika's

4 tomaten

100 milliliter olijfolie

600 milliliter groentebouillon van tablet

1 klein stokbrood

150 gram spinazie

75 gram walnoten

1 teentje knoflook

50 gram Parmezaanse kaas

125 milliliter crème fraîche

1 theelepel kurkuma


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de paprika’s en tomaten met de bolle kant naar boven op de bakplaat.
  • 2 Bestrijk ze met olijfolie. Zet ze 25-30 minuten in de oven tot de velletjes van de paprika donker kleuren en de tomaten zacht zijn.
  • 3 Doe de paprika’s in een plastic zak, sluit deze af en laat 5 minuten rusten. Haal dan het vel er vanaf.
  • 4 Pureer de paprika’s en tomaten met een beetje bouillon. (Dit kan een dag van tevoren).
  • 5 Verwarm de groentepuree met de rest van de bouillon.
  • 6 Rooster de plakken stokbrood. Hak de spinazie, de walnoten en de knoflook.
  • 7 Voeg de kaas, zout en peper toe en giet de olie er tijdens roeren in een straaltje bij.
  • 8 Meng de crème fraîche met de kurkuma.
  • 9 Serveer de soep met de crème fraîche en het stokbrood, bestreken met de spinazie-notentapenade.


voedingswaarde

energie 665 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 15 gram