online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
45 min.
voorgerecht
Recepten Tomaten-paprikasoep met spinazie-notencrostini

Tomaten-paprikasoep met spinazie-notencrostini

ingrediënten

2 rode paprika's

4 tomaten

100 milliliter olijfolie

600 milliliter groentebouillon van tablet

1 klein stokbrood

150 gram spinazie

75 gram walnoten

1 teentje knoflook

50 gram Parmezaanse kaas

125 milliliter crème fraîche

1 theelepel kurkuma


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de paprika’s en tomaten met de bolle kant naar boven op de bakplaat.
  • 2 Bestrijk ze met olijfolie. Zet ze 25-30 minuten in de oven tot de velletjes van de paprika donker kleuren en de tomaten zacht zijn.
  • 3 Doe de paprika’s in een plastic zak, sluit deze af en laat 5 minuten rusten. Haal dan het vel er vanaf.
  • 4 Pureer de paprika’s en tomaten met een beetje bouillon. (Dit kan een dag van tevoren).
  • 5 Verwarm de groentepuree met de rest van de bouillon.
  • 6 Rooster de plakken stokbrood. Hak de spinazie, de walnoten en de knoflook.
  • 7 Voeg de kaas, zout en peper toe en giet de olie er tijdens roeren in een straaltje bij.
  • 8 Meng de crème fraîche met de kurkuma.
  • 9 Serveer de soep met de crème fraîche en het stokbrood, bestreken met de spinazie-notentapenade.


voedingswaarde

energie 665 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 15 gram