online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
Recepten Tomatenbouillon met stokbrood en kruidenpesto

Tomatenbouillon met stokbrood en kruidenpesto

ingredi├źnten

1 pot vleesbouillon

1 blik tomatenblokjes

200 gram soepballetjes

150 gram peultjes

2 lente-/bosuitjes

1 stokbrood

2 teentjes knoflook

1 bosje dille

1 handje bladselderij

75 gram feta

olijfolie


  • 1 Pureer voor de kruidenpesto de knoflook met de dille, bladselderij, feta en een beetje zout en peper. Voeg in een straaltje olijfolie toe tot de pesto de juiste dikte heeft.
  • 2 Voeg aan de vleesbouillon 1,5 pot water en de tomatenblokjes met sap toe. Schep de soepballetjes en de peultjes erdoor en kook zachtjes 3-4 minuten tot de balletjes en peultjes gaar zijn.
  • 3 Schep een lepel kruidenpesto in de tomatenbouillon en bestrooi met de bosui en nog wat dille. Serveer met het stokbrood en de rest van de kruidenpesto.

bereidingstip

Vervang de peultjes in dit recept door sugarsnaps, diepvriesdoperwten of bleekselderij in boogjes.

wijnadvies

Hoop Huis Chenin Blanc.


voedingswaarde

energie 545 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 22 gram