voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Tomatencarpaccio met selderij en kaas

Tomatencarpaccio met selderij en kaas

ingrediënten

6 trostomaten

75 gram veldsla

75 gram rucola

150 gram selderijreepjes

50 gram walnoten

100 gram extra belegen kaas

bieslook

3 eetlepels magere yoghurt

2 eetlepels halvanaise

theelepel mosterd

1 mespunt kerriepoeder


  • 1 Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 2 Leg de tomatenplakken naast elkaar op de borden.
  • 3 Strooi er een beetje (zee)zout over. Leg een pluk sla in het midden op de tomaten.
  • 4 Schik de selderijreepjes, de noten en de kaas op de sla.
  • 5 Sprenkel de dressing erover en garneer met bieslook.

wijnadvies

Tomaten verlangen knapperig wit. Onze witte huiswijn smaakt dan prima. Maar ook altijd goed is Sauvignon Blanc, en daarin is veel keuze. Denk aan Touraine Sauvignon, Jean Sablenay, Danie de Wet of Qué Mas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 10 gram