voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
recepten Tomatencremesoep met ballen

Tomatencremesoep met ballen

ingredi├źnten

1 snee witbroodkruim

200 gram gehakt

6 eetlepels olijfolie

6 eetlepels arachideolie

1 kilogram tomaat

1 ui

1 wortel

1 bosje verse peterselie

1 stukje foelie

1 theelepel gedroogde tijm

500 milliliter vleesbouillon

500 milliliter groentebouillon

40 gram boter

35 gram bloem

50 milliliter kookroom


  • 1 Meng het broodkruim, zout en versgemalen peper door het gehakt, vorm er kleine balletjes van en houd ze apart.
  • 2 Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de tomaten, ui, wortel, enkele takjes peterselie en foelie circa 5 minuten.
  • 3 Voeg de bouillon en 1 theelepel zout toe en kook zachtjes circa 10 minuten.
  • 4 Pureer de soep of wrijf deze door een zeef en schenk in een kom of kan.
  • 5 Smelt de boter in de soeppan. Voeg de bloem toe, roer en bak zachtjes circa 2 minuten. Giet de soep er al roerend, in gedeelten bij tot het geheel gaat binden.
  • 6 Voeg de gehaktballetjes toe en kook zachtjes circa 10 minuten mee.
  • 7 Hak de rest van de peterselie fijn. Schenk de kookroom bij de soep en bestrooi met de gehakte peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 14 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier