voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Tomatenmousse met basilicumolie

Tomatenmousse met basilicumolie

ingredi├źnten

2 blaadjes gelatine

4 tomaten

50 milliliter slagroom

1 eiwit

bosje basilicum

50 milliliter olijfolie


  • 1 Pureer intussen de basilicum met de olijfolie en een snufje zout helemaal fijn en laat circa 10 minuten staan.
  • 2 Giet door een fijne zeef boven een kom. Bewaar de gemalen basilicum in de zeef eventueel als smaakmaker voor soep of saus.
  • 3 Schep met 2 natte lepels quenelles van de tomatenmousse en garneer met een paar druppels van de basilicumolie.

bereidingstip

Serveer deze luchtige mousse van tomaat zo als amuse, of maak wat meer en laat opstijven in kleine glaasjes om leeg te lepelen. . Ook heel lekker: tomatenmousse als spread op een toastje.

wijnadvies

Combineer dit recept met een lichtgekoelde rode wijn: Mastio della Loggia Bardolino.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 2 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier