4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Tomatensoep basisrecept

Tomatensoep basisrecept

ingrediënten


15 min
4 personen
125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

400 gram italiaanse roerbakgroente
800 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

6 plakken Goudse jong belegen 48+ kaas
8 sneeën meergranenbrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

airfryer

staafmixer

  • 1 Verwarm de airfryer voor op 180°C. Beleg 4 sneetjes brood elk met 1½ plak kaas, dek af met de rest van het brood en besmeer de buitenkant met de mayonaise. Bak de tosti’s in 2 delen in ca. 5 min. in de airfryer lichtbruin.
  • 2 Doe intussen de tomatenblokjes, roerbakgroenten, het bouillonblokje en het water in een pan en breng aan de kook. Laat 8 min. op een lage stand zachtjes koken.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron, voeg 100 g crème fraîche toe en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de soep in diepe kommen en verdeel de rest van de crème fraîche erover. Serveer met de tosti’s.

bereidingstip

Garneer de soep met basilicum.. <h4>Serveersuggesties/combinatietips</h4> Geef de soep extra smaak met basilicum, oregano of een scheutje room. Serveer met knapperig brood of een gegrilde kaas-tosti voor een complete maaltijd.. <h4>Bewaaradvies</h4> Tomatensoep blijft in de koelkast 2 tot 3 dagen goed. Wil je het langer bewaren? Vries de soep dan in en geniet er later van!. <h4>Lunch of avondmaaltijd</h4> Deze soep is een ideale lunch, maar met wat extra toppings zoals kipreepjes of croutons kan het ook een lichte avondmaaltijd zijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 641 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st