online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Tomatensoep met balletjes en koriander-knoflookbrood

Tomatensoep met balletjes en koriander-knoflookbrood

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

2 laurierblaadjes

70 gram tomatenpuree

1 verse gember

1 kilogram tomaat

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

500 milliliter vleesbouillon

1 eetlepel maizena

100 milliliter melk

100 milliliter kookroom

250 gram rundergehakt

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 eidooier

2 eetlepels paneermeel

1 stokbrood

3 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

2 eetlepels verse koriander


  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en laurierblaadjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze circa 1 minuut mee.
  • 2 Schep de gember, tomaten en tijm erdoor en smoor 8-10 minuten.
  • 3 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten.
  • 4 Vorm intussen kleine balletjes van het gehakt, komijn, eidooier, paneermeel, zout en peper.
  • 5 Verwijder de laurierblaadjes uit de soep. Pureer de soep. Voeg de gehaktballetjes toe en kook zachtjes 5-7 minuten. Bind de soep met maizena aangelengd met de melk.
  • 6 Rooster het stokbrood, bestreken met olijfolie gemengd met knoflook en koriander, in een hete grillpan of onder de ovengrill. Serveer bij de soep.


voedingswaarde

energie 595 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 24 gram