voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht
recepten Tomatensoep met balletjes en koriander-knoflookbrood

Tomatensoep met balletjes en koriander-knoflookbrood

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

2 laurierblaadjes

70 gram tomatenpuree

1 verse gember

1 kilogram tomaat

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

500 milliliter vleesbouillon

1 eetlepel maizena

100 milliliter melk

100 milliliter kookroom

250 gram rundergehakt

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 eidooier

2 eetlepels paneermeel

1 stokbrood

3 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

2 eetlepels verse koriander


  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en laurierblaadjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze circa 1 minuut mee.
  • 2 Schep de gember, tomaten en tijm erdoor en smoor 8-10 minuten.
  • 3 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten.
  • 4 Vorm intussen kleine balletjes van het gehakt, komijn, eidooier, paneermeel, zout en peper.
  • 5 Verwijder de laurierblaadjes uit de soep. Pureer de soep. Voeg de gehaktballetjes toe en kook zachtjes 5-7 minuten. Bind de soep met maizena aangelengd met de melk.
  • 6 Rooster het stokbrood, bestreken met olijfolie gemengd met knoflook en koriander, in een hete grillpan of onder de ovengrill. Serveer bij de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 24 gram