voor 10:00 besteld vandaag in huis

15 personen
gemiddeld
45 min.
voorgerecht
recepten Tomatensoep met bleekselderij en tortellini

Tomatensoep met bleekselderij en tortellini

ingredi├źnten

150 milliliter olijfolie

500 gram pancetta

500 gram gerookte spekblokjes

5 uien

8 teentjes knoflook

2 winterwortels

8 stengels bleekselderij

3 rode pepers

3200 gram tomatenblokjes

1 liter vleesbouillon

1 liter groentebouillon

8 takjes tijm

8 takjes rozemarijn

5 laurierblaadjes

1 kilogram (spinazie)tortellini

1 kilogram tortellini gevuld met kaas

5 eetlepels balsamicoazijn

1 bosje basilicum

200 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

keukengaren

soeppan

  • 1 Verhit de helft van de olie in de soeppan en bak hierin de pancetta krokant. Schep uit de pan en houd apart.
  • 2 Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui en de knoflook 4-5 minuten.
  • 3 Voeg de wortel, de bleekselderij en de rode peper toe en bak 2-3 minuten mee.
  • 4 Roer de tomaten met sap en de bouillon erdoor en breng aan de kook.
  • 5 Bind de tijm, de rozemarijn en de laurierblaadjes met keukengaren in een bosje bij elkaar en hang in de soep.
  • 6 Kook de soep zachtjes circa 25 minuten. Verwijder de kruiden en pureer de soep met een staafmixer.
  • 7 Kook de tortellini 8-10 minuten zachtjes in de soep. Schep de pancetta en balsamicoazijn erdoor en breng verder op smaak met zout en peper.
  • 8 Bestrooi de soep voor het serveren met de basilicum en Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Voeg wat extra bouillon toe als je de soep te dik vindt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 23 gram