online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

15 personen
gemiddeld
45 min.
voorgerecht
Recepten Tomatensoep met bleekselderij en tortellini

Tomatensoep met bleekselderij en tortellini

ingredi├źnten

150 milliliter olijfolie

500 gram pancetta

500 gram gerookte spekblokjes

5 uien

8 teentjes knoflook

2 winterwortels

8 stengels bleekselderij

3 rode pepers

3200 gram tomatenblokjes

1 liter vleesbouillon

1 liter groentebouillon

8 takjes tijm

8 takjes rozemarijn

5 laurierblaadjes

1 kilogram (spinazie)tortellini

1 kilogram tortellini gevuld met kaas

5 eetlepels balsamicoazijn

1 bosje basilicum

200 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

keukengaren

soeppan

  • 1 Verhit de helft van de olie in de soeppan en bak hierin de pancetta krokant. Schep uit de pan en houd apart.
  • 2 Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui en de knoflook 4-5 minuten.
  • 3 Voeg de wortel, de bleekselderij en de rode peper toe en bak 2-3 minuten mee.
  • 4 Roer de tomaten met sap en de bouillon erdoor en breng aan de kook.
  • 5 Bind de tijm, de rozemarijn en de laurierblaadjes met keukengaren in een bosje bij elkaar en hang in de soep.
  • 6 Kook de soep zachtjes circa 25 minuten. Verwijder de kruiden en pureer de soep met een staafmixer.
  • 7 Kook de tortellini 8-10 minuten zachtjes in de soep. Schep de pancetta en balsamicoazijn erdoor en breng verder op smaak met zout en peper.
  • 8 Bestrooi de soep voor het serveren met de basilicum en Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Voeg wat extra bouillon toe als je de soep te dik vindt.


voedingswaarde

energie 640 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 23 gram