online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch
Recepten Tomatentaartje met Hollandse garnalen

Tomatentaartje met Hollandse garnalen

ingrediënten

4 vellen filodeeg

50 gram boter

1 lente-/bosui

125 gram cherry-/kerstomaatjes

30 gram veldsla

30 gram rucola

100 gram Hollandse garnalen

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels sinaasappelsap

1 theelepel verse tijm

theelepel gedroogde tijm


benodigdheden

muffinvorm

4 quichevormen

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de deegvellen in vieren.
  • 2 Bestrijk ze met de boter en leg in ieder vormpje of in iedere holte van de muffinvorm 4 deegvelletjes schuin op elkaar.
  • 3 Bak ze in circa 12 minuten in het midden van de oven lichtbruin en krokant.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg er de bosui, zonder het loof, aan toe. Schep de dressing door de tomaten.
  • 5 Wip de deegbakjes uit de vormen. Leg er veldsla of rucola in en verdeel de tomaten erover.
  • 6 Schep de garnalen en het loof van de bosui op de tomaatjes

wijnadvies

Tomaten en Hollandse garnalen zijn beide Sauvignon Blanc-liefhebbers. Denk aan Danie de Wet, Qué Mas of eentje met wat meer appelzuurtjes, die uit Touraine.


voedingswaarde

energie 290 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 8 gram