online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
2 personen
gemiddeld
25 min.
brunch, voorgerecht, tussengerecht
Recepten Tompouce d'amour

Tompouce d'amour

ingrediënten

1 theelepel boter

sjalot

1 mespunt saffraan

100 milliliter droge witte wijn

50 milliliter visbouillon

50 milliliter kookroom

4 plakjes bladerdeeg

ei

100 gram gerookte zalm

courgette


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Knip of snijd elk plakje bladerdeeg bij tot een groot hart. Leg de harten op de bakplaat, bestrijk ze met ei en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig.
  • 3 Verwarm de (warm)gerookte zalm in een koekenpan met deksel en trek het zalmvlees los.
  • 4 Verwarm de saffraansaus op een lage stand en pureer eventueel schuimig met een staafmixer.
  • 5 Leg een bladerdeeghart op elk (voorverwarmd) bord en verdeel stukjes zalm erover. Drapeer hierop losjes een paar plakken courgette. Leg de andere bladerdeegharten erop en giet een straaltje saffraansaus rondom de tompouces.

wijnadvies

Bij dit recept past Green Grüner Veltliner of Jean Sablenay Sauvignon Blanc.


voedingswaarde

energie 486 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 18 gram