voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Tompouce met roomkaasvulling en fruit

Tompouce met roomkaasvulling en fruit

ingrediënten

75 gram witte basterdsuiker

200 gram roomkaas naturel

200 milliliter slagroom

4 plakjes bladerdeeg

2 eetlepels bosvruchtenjam

150 gram pure chocolade

250 gram gemengd zomerfruit

100 gram geleisuiker

blaadje munt

4 bollen citroenijs

500 milliliter prosecco

500 milliliter cava


benodigdheden

bakpapier

4 hoge glazen

4 coupes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de basterdsuiker door de roomkaas. Klop de slagroom stijf.
  • 2 Spatel de slagroom luchtig door het roomkaasmengsel en laat in de koelkast verder opstijven.
  • 3 Halveer de plakjes bladerdeeg, prik er gaatjes in en verdeel de jam erover. Bak ze in 12-15 minuten goudbruin in het midden van de oven.
  • 4 Smelt de chocolade au bain-marie en strijk deze uit over het bakpapier.
  • 5 Ga met een vork over de chocolade heen zodat je lange slierten krijgt. Vorm ze tot een krul door het bakpapier wat te buigen.
  • 6 Leg wat fruit apart voor garnering. Breng de rest van het fruit met de geleisuiker aan de kook en laat iets inkoken.
  • 7 Maak stapeltjes van bladerdeeg, roomkaasmengsel, bladerdeeg, roomkaasmengsel en dek af met de fruitgelei.
  • 8 Garneer met fruit, munt en de chocoladekrullen. Schep de bollen ijs in 4 hoge glazen en vul af met de wijn.

bereidingstip

Als gemengd zomerfruit zijn aardbeien, frambozen en blauwe bessen heel lekker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1080 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 112 gram
eiwit 11 gram