voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
recepten Tompouce van filodeeg met gerookte zalm

Tompouce van filodeeg met gerookte zalm

ingrediënten

4 vellen filodeeg

2 eetlepels boter

4 takjes verse dille

100 gram mascarpone

1 theelepel citroenrasp

1 eetlepel citroensap

100 gram gerookte zalm


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een vel filodeeg op de bakplaat en bestrijk lichtjes met boter. Leg hier een vel bovenop en bestrijk ook met boter.
  • 2 Strooi de dille over het deeg. Maal er wat zout en peper over. Bedek vervolgens met de laatste 2 vellen filodeeg en bestrijk deze ook met boter.
  • 3 Snijd het stapeltje in 8 gelijke stukken en bak ze in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
  • 4 Roer de mascarpone los met de citroenrasp en -sap. Leg op elk bordje een stukje filodeeg en schep hierop een dot mascarpone.
  • 5 Verdeel de zalm erover en bestrooi met wat dille. Leg de laatste stukjes filodeeg er als een dekseltje op of ertegenaan. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 9 gram