online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Tonijn met cannellinibonen en rucoladressing

Tonijn met cannellinibonen en rucoladressing

ingredi├źnten

150 gram rucola

6 eetlepels olijfolie

3 eetlepels pijnboompitten

3 eetlepels zonnebloempitten

1 teentje knoflook

400 gram cannellinibonen

200 gram cherry-/kerstomaatjes

3 lente-/bosuitjes

380 gram tonijn

1 ciabattabrood

1 focaccia


  • 1 Pureer de helft van de rucola met 3 eetlepels olijfolie tot een dressing en zet apart.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Wrijf een schaal in met de knoflook.
  • 3 Snijd de rest van de rucola grof en leg deze in de schaal. Voeg de pijnboompitten, cannellinibonen, kerstomaten, de helft van de bosui, de tonijn en de rucoladressing toe en meng luchtig.
  • 4 Bestrooi met de rest van de bosui. Serveer met ciabatta en de rest van de olijfolie met zeezout.


voedingswaarde

energie 565 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 30 gram