voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
recepten Tonijnburger met ingelegde komkommer en wasabi-mayo

Tonijnburger met ingelegde komkommer en wasabi-mayo

ingredi├źnten

50 milliliter wittewijnazijn

2 eetlepels suiker

1 komkommer

2 blikjes tonijn op water

1 ei

3 eetlepels paneermeel

2 lente-/bosuitjes

1 handje koriander

1 limoen

4 eetlepels zonnebloemolie

4 eetlepels mayonaise

1 theelepel wasabi

4 harde bruine broodjes


  • 1 Meng de tonijn met het ei, paneermeel, de bosui, koriander en limoenrasp. Breng op smaak met zout en peper en maak er met vochtige handen 4 burgers van.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de burgers in 5­6 minuten rondom goudbruin. Meng de mayonaise met de wasabi.
  • 3 Gril de broodjes op de snijkant. Serveer de burgers op de broodjes en garneer de tonijnburgers met ingelegde komkommer en wasabi­mayonaise.

bereidingstip

Laat in dit recept de wasabi eventueel weg voor een wat minder pittige mayonaise.

wijnadvies

Tonijn is altijd een goede match met Italia Pinot Grigio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 28 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier