online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
Recepten Tonijnburger met ingelegde komkommer en wasabi-mayo

Tonijnburger met ingelegde komkommer en wasabi-mayo

ingredi├źnten

50 milliliter wittewijnazijn

2 eetlepels suiker

1 komkommer

2 blikjes tonijn op water

1 ei

3 eetlepels paneermeel

2 lente-/bosuitjes

1 handje koriander

1 limoen

4 eetlepels zonnebloemolie

4 eetlepels mayonaise

1 theelepel wasabi

4 harde bruine broodjes


  • 1 Meng de tonijn met het ei, paneermeel, de bosui, koriander en limoenrasp. Breng op smaak met zout en peper en maak er met vochtige handen 4 burgers van.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de burgers in 5­6 minuten rondom goudbruin. Meng de mayonaise met de wasabi.
  • 3 Gril de broodjes op de snijkant. Serveer de burgers op de broodjes en garneer de tonijnburgers met ingelegde komkommer en wasabi­mayonaise.

bereidingstip

Laat in dit recept de wasabi eventueel weg voor een wat minder pittige mayonaise.

wijnadvies

Tonijn is altijd een goede match met Italia Pinot Grigio.


voedingswaarde

energie 505 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 28 gram