voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
eenvoudig
35 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Tonijnsalade

Tonijnsalade

ingrediënten

500 gram vastkokende aardappels

1 rode ui

540 gram tonijn

2 eetlepels kappertjes

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

komkommer

8 gedroogde tomaten op olie

5 ansjovisfilets

6 eetlepels yoghurtmayonaise

1 citroen

handje rucola

4 cherry-/kerstomaatjes

komkommer

groene paprika

gele paprika

rode paprika

augurk


  • 1 Kook de aardappelblokjes gaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper.
  • 3 Meng de aardappel met de ui, tonijn, kappertjes, Provençaalse kruiden, komkommer en gedroogde tomaat. Schep de dressing er luchtig door.
  • 4 Garneer de salade met de rucola en tomaatjes. Snijd cijfers uit komkommer, wortel en paprika en leg met de augurkjes eromheen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 25 gram