online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Tonijnsalade met knoflook-korianderdressing

Tonijnsalade met knoflook-korianderdressing

ingrediënten

4 eieren

400 gram tonijn

1 groene paprika

3 lente-/bosuitjes

75 gram groene olijven

180 gram maiskorrels

100 gram feta

250 gram cherry-/kerstomaatjes

4 eetlepels olijfolie

1 sjalot

2 teentjes knoflook

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels rodewijnazijn

2 eetlepels verse koriander

2 eetlepels verse peterselie


  • 1 Kook de eieren hard in 8-10 minuten. Giet er koud water over, pel ze en snijd ze in partjes.
  • 2 Meng de tonijn met de helft van de eieren, paprika, uitjes, olijven en maïs.
  • 3 Verhit de olijfolie en fruit het sjalotje en de knoflook in de olijfolie.
  • 4 Schep, van de warmtebron af, de andere ingrediënten van de dressing erdoor.
  • 5 Spatel de lauwwarme dressing door de salade. Serveer de salade in een kom of op een schaal bestrooid met de feta en gegarneerd met de halve tomaten en de rest van de eieren.
  • 6 Lekker met Turks brood of pitabrood.

wijnadvies

Een frisse en smaakvolle salade die vraagt om een frisse, volle witte wijn. Kies voor een Zuid-Afrikaanse of Australische witte wijn.


voedingswaarde

energie 395 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 29 gram