voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Tonijntaart met rode ui

Tonijntaart met rode ui

ingrediënten

8 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

8 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

2 eetlepels olijfolie

400 gram rode uien

2 teentjes knoflook

400 gram tonijn

2 eetlepels verse peterselie

3 eieren

100 gram belegen kaas

100 gram feta

100 gram roomkaas

100 milliliter kookroom

100 milliliter koffieroom


benodigdheden

quichevorm

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de taartvorm in en bekleed hem met het deeg. Prik de deegbodem enkele keren in met een vork. Leg het overgebleven deeg apart.
  • 2 Verhit de olijfolie en fruit hierin de uienringen en knoflook 4 minuten.
  • 3 Meng de tonijn en peterselie erdoor. Schep het vis-uienmengsel op de deegbodem.
  • 4 Meng de eieren met zout, peper, belegen kaas, feta en room en schenk dit over de vulling. Maak van het overgebleven deeg een rolrandje op de rand van de taart en plak dit goed vast met een beetje water.
  • 5 Bak de taart in circa 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 27 gram