4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Tortellini-spinazieschotel

Tortellini-spinazieschotel

ingrediënten


15 min
4 personen
150 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

750 gram diepvriesspinazie à la crème

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

450 gram tortellini gevuld met kaas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 2 Meng de zure room met de roomkaas en melk. Breng op smaak met de knoflook, nootmuskaat, zout en peper.
  • 3 Giet de tortellini af en schep in de ovenschaal. Verdeel hierover een laag spinazie en schenk het roommengsel erover.
  • 4 Bestrooi de tortellinischotel met de geraspte kaas en zet circa 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Serveer eventueel met brood erbij.

bereidingstip

Vervang de roomkaas naturel in dit recept door roomkaas met tuinkruiden.. Garneer de schotel met reepjes rode paprika op de geraspte kaas.. Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 950 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté