online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Tortilla met kip en mole

Tortilla met kip en mole

ingrediënten

4 kleine tortillawraps

150 milliliter olijfolie

100 gram atjar tjampoer

bosje koriander

4 partjes limoenen

1 eetlepel olijfolie

1 ui

1 rode peper

1 snufje kaneelpoeder

1 snufje komijnpoeder (djinten)

1 snufje kruidnagelpoeder

100 milliliter tomatensaus

1 eetlepel blanke rozijn

50 gram pure chocolade

500 gram kipfilets

1 theelepel paprikapoeder

1 snufje chilipoeder

1 snufje kaneelpoeder

1 snufje komijnpoeder (djinten)

2 eetlepels olijfolie

limoen


benodigdheden

barbecue

aluminiumfolie

keukenpapier

  • 1 Rooster de kip op het hoogste rooster van de barbecue op een stuk aluminiumfolie onder een deksel of rooster op een bakplaat circa 20 minuten in de oven (200ºC). Keer tussendoor om.
  • 2 Knip intussen de tortilla’s van buiten naar binnen in een spiraal. Verhit de olie in een hapjespan en frituur de tortilla’s per stuk in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm.
  • 3 Verwarm de mole opnieuw. Leg op elk bord een tortilla en bedruppel met wat mole.
  • 4 Verdeel de kip erover en garneer met atjar, een paar takjes koriander en een partje limoen. Serveer de rest van de mole en atjar apart erbij.

wijnadvies

Serveer bij dit recept rood met een Zuid-Amerikaanse touch, zoals Viña Maipo Carmenère uit Chili.


voedingswaarde

energie 475 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 33 gram