online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Tortilla van rijst met Spaanse worst

Tortilla van rijst met Spaanse worst

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

150 gram chorizo

250 gram gele rijst

250 gram witte rijst

500 milliliter kippenbouillon van tablet

150 gram diepvriesdoperwten

3 eieren


  • 1 Verwarm 2 eetlepels olie en fruit de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de knoflook en worst toe en fruit nog 2 minuten mee. Voeg de rijst toe en roer alles om.
  • 3 Giet de kippenbouillon erbij en kook de rijst in circa 15 minuten beetgaar.
  • 4 Doe alles over in een kom en roer de doperwten en eieren er goed door.
  • 5 Verwarm wat olie in een schone pan met antiaanbaklaag en stort de rijst erin. Laat op laag vuur met het deksel op de pan in circa 5 minuten bakken.
  • 6 Schud de pan, draai de tortilla met behulp van de deksel of een plat bord om en laat de tortilla omgekeerd weer terugglijden in de pan.
  • 7 Bak deze kant op lage stand nog eens 5 minuten en laat de tortilla circa 10 minuten rusten alvorens hem aan te snijden.
  • 8 Van binnen mag de tortilla nog iets vochtig zijn.

wijnadvies

Viva España! Het wit van Nava Real, de rosé van Vega Libre of de tinto van Finca Labarca blieven graag een puntje van deze tortilla.


voedingswaarde

energie 525 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 20 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier