voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Tortillabakje met Provençaalse kalkoenfilet

Tortillabakje met Provençaalse kalkoenfilet

ingrediënten

4 tortillawraps

4 eetlepels olijfolie

400 gram kalkoenfilets

1 rode paprika

1 groene paprika

2 uien

2 teentjes knoflook

400 milliliter gezeefde tomaten

1 eetlepel verse Provençaalse kruiden

100 gram spinazie

2 eetlepels azijn

50 gram oude kaas


benodigdheden

4 ovenvaste kommetjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Druk de tortilla’s in ovenvaste kommetjes. Zet er eventueel nog een ander kommetje in en bak de tortilla’s circa 10 minuten op het ovenrooster.
  • 2 Haal de tortilla’s uit de kommetjes en bak ze circa 10 minuten verder op 180°C tot ze knapperig zijn.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de kalkoenrepen, bestrooid met zout en peper, rondom bruin. Schep ze uit de pan.
  • 4 Bak de paprika’s, uien en knoflook in het bakvet. Voeg de tomaten, Provençaalse kruiden en kalkoen toe en stoof zachtjes circa 10 minuten.
  • 5 Maak de spinazie aan met de rest van de olie en de azijn en bestrooi met de kaas.
  • 6 Serveer het tortillabakje met de spinaziesalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 36 gram