online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Tortillataart met nachochips

Tortillataart met nachochips

ingrediënten

4 eetlepels arachideolie

4 eetlepels olijfolie

2 winterwortels

500 gram broccoli

2 rode paprika's

1 gele paprika

2 teentjes knoflook

200 gram mais

2 eetlepels Mexicaanse kruiden

750 gram rundergehakt

400 milliliter gezeefde tomaten

8 tortillawraps

250 milliliter demi crème fraîche

400 gram belegen kaas

200 gram tortillachips naturel

tacosaus

hotketchup


benodigdheden

springvorm

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de wortel, broccoli, paprika en knoflook.
  • 2 Schep de maïs en 1 eetlepel Mexicaanse kruiden erdoor.
  • 3 Bak in de rest van de olie het gehakt met de rest van de Mexicaanse kruiden, zout en versgemalen peper rul.
  • 4 Voeg de gezeefde tomaten toe en roer tot een dikke vleessaus.
  • 5 Leg de tortillawraps, besprenkeld met een beetje water, even in de warme oven zodat ze wat soepeler worden. Leg een tortilla op de bodem van de springvorm. Verdeel daarover een laagje van het groentemengsel. Leg daarop een tweede tortilla die dun bestreken is met crème fraîche. Verdeel daarover een laagje gehaktsaus en strooi er geraspte kaas over.
  • 6 Herhaal deze laagjes en eindig met geraspte kaas. Zet de taart 20 minuten in het midden van de oven.
  • 7 Leg de tortillachips in de ovenschaal. Verdeel daarover de tacosaus. Strooi de rest van de kaas erover en zet deze nachos de laatste 10 minuten in de oven bij de taart tot de kaas gesmolten is.
  • 8 Snijd de tortillataart in punten en serveer de nachos erbij.


voedingswaarde

energie 1205 kcal
vet 69 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 55 gram