online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Toscaans gehaktbrood

Toscaans gehaktbrood

ingrediënten

180 gram gedroogde tomaten op olie

1 kilogram rundergehakt

3 sjalotjes

1 ei

100 gram groene olijven

3 eetlepels paneermeel

2 vleestomaten

2 romatomaten

50 gram ansjovisfilets

1 ciabattabrood

4 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de tomaten af, bewaar de olie voor een sladressing. Pureer de tomaten.
  • 2 Meng het gehakt met de tomatenpuree, de sjalotjes,het ei, de olijven en zout en peper. Kneed goed door. Voeg als de massa te vochtig is enkele eetlepels paneermeel toe.
  • 3 Vet de cakevorm in en schep het gehakt erin. Druk goed aan en strijk met de achterkant van een vochtige lepel glad.
  • 4 Leg de plakken tomaat erop en druk ze iets in het gehakt. Verdeel de ansjovisfilets kruislings over de tomaten.
  • 5 Bak het gehaktbrood in circa 50 minuten gaar in het midden van de oven.
  • 6 Bestrijk de plakken brood met olijfolie waaraan knoflook is toegevoegd en leg ze de laatste 15 minuten naast de cakevorm in de oven.
  • 7 Laat het gehakt in de cakevorm iets afkoelen en snijd het daarna in dikke plakken. Serveer met het ciabattabrood.

wijnadvies

Sensi Chianti


voedingswaarde

energie 675 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 40 gram