online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
120 min.
hoofdgerecht
Recepten Toscaans gehaktbrood met ansjovis

Toscaans gehaktbrood met ansjovis

ingrediënten

350 gram rundergehakt

350 gram half-om-half gehakt

3 eieren

2 teentjes knoflook

1 ui

1 eetlepel peterselie

1 theelepel verse tijm

2 pruimtomaten

125 gram rauwe hammen

20 groene olijven

6 ansjovisfilets

50 gram Parmezaanse kaas

500 milliliter pastasaus


benodigdheden

cakevorm

broodvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Meng het gehakt met het ei, de knoflook, de ui, de groene kruiden, zout en peper.
  • 2 Druk de helft van het gehaktmengsel in de vorm. Leg daarop de plakken tomaat, de hamreepjes, de olijven, de ansjovis en strooi de kaas erover.
  • 3 Druk de rest van het gehakt er stevig op. Leg daarop een vel bakpapier met daarop aluminiumfolie. Zet de vorm in een braadslee.
  • 4 Vul deze tot halverwege de vorm met heet water. Zet de braadslee met het gehakt 1 uur in het midden van de oven.
  • 5 Verwijder bakpapier en folie en bak nog circa 20 minuten tot de korst bruin kleurt.
  • 6 Het brood is gaar als een spies, in het midden gestoken, er schoon uitkomt. Serveer het brood warm of koud in plakken gesneden met de verwarmde pastasaus.

wijnadvies

Lekker met wat stoerder rood. Côtes du Rhônes Villages, Mas d’en Bosc of Les Barres. Wie helemaal in Italiaanse sferen wil komen, kiest Montalto Sangiovese-Syrah.


voedingswaarde

energie 660 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 56 gram