voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Toscaans gehaktbrood met basilicumsaus

Toscaans gehaktbrood met basilicumsaus

ingrediënten

50 gram pijnboompitten

3 beschuiten

2 eieren

6 eetlepels pesto

750 gram kalfsgehakt

750 gram rundergehakt

125 milliliter zure room

150 milliliter magere yoghurt

2 sjalotjes


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin.
  • 2 Meng het beschuitkruim, de eieren, 4 eetlepels pesto, 1/2 theelepel zout, peper en pijnboompitten door het gehakt. Vorm er een grote worst van en leg deze op een bakplaat.
  • 3 Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar. Laat het gehaktbrood 10 minuten rusten voor u het aansnijdt.
  • 4 Meng intussen de zure room met de yoghurt, de sjalotjes en de rest van de pesto.
  • 5 Leg het gehaktbrood op een plank, snijd er plakken van en serveer ze met de basilicumsaus.
  • 6 Lekker met een groene salade met tomaat en komkommer of gegrilde courgette en geroosterde tomaat.

wijnadvies

Vanwege het Italiaanse karakter ook rood uit dat land: Chianti Sensi is een mooie begeleider.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 32 gram