online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Toscaans gehaktbrood met basilicumsaus

Toscaans gehaktbrood met basilicumsaus

ingrediënten

50 gram pijnboompitten

3 beschuiten

2 eieren

6 eetlepels pesto

750 gram kalfsgehakt

750 gram rundergehakt

125 milliliter zure room

150 milliliter magere yoghurt

2 sjalotjes


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin.
  • 2 Meng het beschuitkruim, de eieren, 4 eetlepels pesto, 1/2 theelepel zout, peper en pijnboompitten door het gehakt. Vorm er een grote worst van en leg deze op een bakplaat.
  • 3 Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar. Laat het gehaktbrood 10 minuten rusten voor u het aansnijdt.
  • 4 Meng intussen de zure room met de yoghurt, de sjalotjes en de rest van de pesto.
  • 5 Leg het gehaktbrood op een plank, snijd er plakken van en serveer ze met de basilicumsaus.
  • 6 Lekker met een groene salade met tomaat en komkommer of gegrilde courgette en geroosterde tomaat.

wijnadvies

Vanwege het Italiaanse karakter ook rood uit dat land: Chianti Sensi is een mooie begeleider.


voedingswaarde

energie 480 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 32 gram