voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Toscaans rundvlees

Toscaans rundvlees

ingredi├źnten

1 runderrollade

3 eetlepels olijfolie

100 gram gerookte ontbijtspekblokjes

1 ui

2 teentjes knoflook

1 kleine venkelknol

1 winterwortel

200 gram waspenen

1 theelepel verse rozemarijn

750 milliliter lichte rode wijn

4 tomaten

2 eetlepels verse basilicum


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bestrooi de rollade met zout en peper en bak in een braadpan rondom lichtbruin in 1 eetlepel olijfolie.
  • 2 Neem het vlees uit de pan. Verhit de rest van de olijfolie in de braadpan en bak de spekblokjes, ui, knoflook, venkel en wortel 5 minuten op een lage stand.
  • 3 Leg het vlees bij de groenten in de pan en voeg de rozemarijn toe.
  • 4 Verwarm de wijn en giet over het vlees. Stoof met het deksel op de pan 2 tot 2,5 uur op de laagste stand tot het vlees gaar is.
  • 5 Leg de tomaten even in kokend water, pel ze en snijd ze in parten. Voeg de partjes tomaat het laatste half uur van de stooftijd toe aan het vlees.
  • 6 Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Kook het stoofvocht een beetje in.
  • 7 Pureer de groenten met het stoofvocht tot een gladde saus of laat de groenten heel. Breng op smaak met zout en peper en voeg de basilicum toe.
  • 8 Serveer het vlees in plakken met de saus.
  • 9 Lekker met aardappelpuree met een scheutje olijfolie en eventueel wat lente-ui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 42 gram