online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Toscaans sukadevlees

Toscaans sukadevlees

ingrediënten

600 gram sukadelappen

2 eetlepels olijfolie

50 gram boter

2 uien

3 teentjes knoflook

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

2 laurierblaadjes

500 milliliter vleesbouillon

400 milliliter gezeefde tomaten

1 mespunt paprikapoeder

1 mespunt chilipoeder

100 gram groene olijven

250 gram witte bonen uit blik

2 eetlepels peterselie


benodigdheden

ovenvaste braadpan

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 120°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 2 Verhit de olie en de boter en bak het vlees rondom lichtbruin. Bak de uien en knoflook 2 minuten mee.
  • 3 Voeg de Italiaanse kruiden, de laurierblaadjes en de bouillon toe en breng aan de kook.
  • 4 Schep de gezeefde tomaten en paprikapoeder erdoor en zet de pan met deksel in het midden van de oven. Stoof het gerecht 4 uur.
  • 5 Controleer na 2 uur of er nog genoeg vocht in de pan zit en vul dit eventueel aan.
  • 6 Breng voor het serveren op smaak met zout en peper, verwijder de laurierblaadjes en meng de olijven en bonen erdoor.
  • 7 Verwarm even en strooi er peterselie over. Lekker met focaccia of pasta en gestoofde spitskool.


voedingswaarde

energie 500 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 40 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier