voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
recepten Toscaans sukadevlees

Toscaans sukadevlees

ingrediënten

600 gram sukadelappen

2 eetlepels olijfolie

50 gram boter

2 uien

3 teentjes knoflook

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

2 laurierblaadjes

500 milliliter vleesbouillon

400 milliliter gezeefde tomaten

1 mespunt paprikapoeder

1 mespunt chilipoeder

100 gram groene olijven

250 gram witte bonen uit blik

2 eetlepels peterselie


benodigdheden

ovenvaste braadpan

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 120°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 2 Verhit de olie en de boter en bak het vlees rondom lichtbruin. Bak de uien en knoflook 2 minuten mee.
  • 3 Voeg de Italiaanse kruiden, de laurierblaadjes en de bouillon toe en breng aan de kook.
  • 4 Schep de gezeefde tomaten en paprikapoeder erdoor en zet de pan met deksel in het midden van de oven. Stoof het gerecht 4 uur.
  • 5 Controleer na 2 uur of er nog genoeg vocht in de pan zit en vul dit eventueel aan.
  • 6 Breng voor het serveren op smaak met zout en peper, verwijder de laurierblaadjes en meng de olijven en bonen erdoor.
  • 7 Verwarm even en strooi er peterselie over. Lekker met focaccia of pasta en gestoofde spitskool.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 40 gram