online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Toscaanse broodtaart

Toscaanse broodtaart

ingrediënten

6 eetlepels olijfolie

1 rode paprika

1 groene paprika

500 gram Italiaanse wokgroenten

2 eetlepels gedroogde italiaanse kruiden

8 sneeën oud brood

300 gram pastasaus

200 gram belegen kaas

4 eieren

200 milliliter kookroom

4 tomaten


benodigdheden

lage taartvorm

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 4 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprikareepjes, roerbakgroenten, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, zout en peper 3-4 minuten. Stoof met het deksel op de pan nog circa 5 minuten.
  • 2 Snijd de sneetjes brood diagonaal door en bestrijk ze aan één kant met pastasaus. vet de taartvorm in of bekleed hem met bakpapier. Leg de sneetjes dakpansgewijs met de saus naar beneden in een cirkel in de taartvorm. Bestrooi met 1/4 van de kaas en verdeel de groenten erover.
  • 3 Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper. Giet dit mengsel over de groenten en bestrooi met de helft van de overige kaas. Bak de taart 25-30 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Halveer de tomaten en zet ze naast elkaar in een lage ovenschaal. Bestrooi met zout en peper, de rest van de Italiaanse kruiden en de rest van de geraspte kaas.
  • 5 Besprenkel met de rest van de olijfolie en zet de tomaten circa 20 minuten bij de taart in de oven.
  • 6 Snijd de taart in punten en serveer met de gepofte tomaten.


voedingswaarde

energie 910 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 29 gram