voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Toscaanse groentestoof

Toscaanse groentestoof

ingredi├źnten

125 milliliter olijfolie

1 ui

5 teentjes knoflook

1 mespunt cayennepeper

1 rode peper

1 knolselderij

2 winterwortels

1 courgette

200 milliliter groentebouillon

400 milliliter gezeefde tomaten

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

1 eetlepel verse rozemarijn

1 theelepel gedroogde rozemarijn

400 gram witte bonen

150 gram zwarte olijven

ciabattabrood

stokbrood


  • 1 Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui, de helft van de knoflook en de cayennepeper.
  • 2 Schep de knolselderij en winterwortel erdoor en bak deze 3-4 minuten mee.
  • 3 Voeg de courgette, bouillon, gezeefde tomaten en de helft van de tijm en rozemarijn toe en stoof zachtjes 15-17 minuten.
  • 4 Schep de laatste 5 minuten de bonen en olijven erdoor. Breng de groentestoof op smaak met zout en peper.
  • 5 Meng de rest van de knoflook en groene kruiden door de rest van de olie.
  • 6 Serveer de groentestoof met het brood en de kruidenolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 20 gram