online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Toscaanse kipsalade met rucola en druiven

Toscaanse kipsalade met rucola en druiven

ingrediënten

400 gram farfalle

400 gram penne

400 gram kipfilets

2 eetlepels olijfolie

75 gram rucola

125 gram cherry-/kerstomaatjes

200 gram witte druiven

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

1 teentje knoflook

1 mespunt mosterd


  • 1 Kook de pasta beetgaar, giet af en spoel er koud water over.
  • 2 Bak in de tussentijd de kipfilet al omscheppend in de olijfolie gaar. Snijd de rucola iets kleiner.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 4 Schep de kipfilet, rucola, tomaten en de druiven door de pasta. Meng de dressing erdoor.

wijnadvies

Kies hier voor een frisse Zuid-Franse sauvignon blanc, een Zuid-Afrikaanse chenin blanc of een Italiaanse droge witte wijn naar keuze.


voedingswaarde

energie 635 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 37 gram