4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Toscaanse maaltijdsoep met gehakt

Toscaanse maaltijdsoep met gehakt

ingrediënten


25 min
4 personen
300 gram gemengd gehakt
100 gram pipe rigate
1 liter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

800 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

400 gram roerbakgroenten Italiaanse stijl
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de knoflook fijn. Verhit in een (soep)pan 2 el olie. Fruit de knoflook 1 min. Bak de roerbakgroente op een middelhoge stand 4 min. mee.
  • 2 Schep de spinazie erdoor en laat het blad al omscheppend slinken. Voeg de gepelde tomaten en bouillon toe en breng aan de kook. Druk de tomaten met een spatel in kleinere stukken.
  • 3 Voeg de pasta toe en kook de soep 10 min. op een middelhoge stand. Verhit intussen in een koekenpan de overige 1 el olie. Bak het gehakt in 5 min. rul en gaar.
  • 4 Voeg het gehakt toe aan de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st