online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
Recepten Toscaanse paddenstoelenbouillon

Toscaanse paddenstoelenbouillon

ingredi├źnten

200 gram gemengde paddenstoelen

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

1 liter kruidenbouillon van tablet

1 liter groentebouillon van tablet

250 gram ravioli gevuld met kaas

250 gram tortellini gevuld met kaas

250 gram ravioli gevuld met spinazie

250 gram (spinazie)tortellini

1 citroen

2 takjes basilicum


  • 1 Borstel of veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of repen. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de knoflook met de paddenstoelen 2 minuten.
  • 2 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten. Kook intussen de ravioli of tortellini en giet deze af.
  • 3 Boen de citroen schoon. Snijd van de helft ervan reepjes van de schil en pers de vrucht.
  • 4 Voeg een beetje citroensap bij de soep. Leg de ravioli of tortellini in diepe warme borden en giet de paddenstoelenbouillon erover.
  • 5 Garneer met reepjes citroen en blaadjes basilicum.

bereidingstip

Neem voor de gemengde paddenstoelen kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitakes.


voedingswaarde

energie 250 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 8 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier