online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
Recepten Toscaanse paddenstoelenbouillon

Toscaanse paddenstoelenbouillon

ingredi├źnten

200 gram gemengde paddenstoelen

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

1 liter kruidenbouillon van tablet

1 liter groentebouillon van tablet

250 gram ravioli gevuld met kaas

250 gram tortellini gevuld met kaas

250 gram ravioli gevuld met spinazie

250 gram (spinazie)tortellini

1 citroen

2 takjes basilicum


  • 1 Borstel of veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of repen. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de knoflook met de paddenstoelen 2 minuten.
  • 2 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten. Kook intussen de ravioli of tortellini en giet deze af.
  • 3 Boen de citroen schoon. Snijd van de helft ervan reepjes van de schil en pers de vrucht.
  • 4 Voeg een beetje citroensap bij de soep. Leg de ravioli of tortellini in diepe warme borden en giet de paddenstoelenbouillon erover.
  • 5 Garneer met reepjes citroen en blaadjes basilicum.

bereidingstip

Neem voor de gemengde paddenstoelen kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitakes.


voedingswaarde

energie 250 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 8 gram