voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Tuinbonen uit Kosovo

Tuinbonen uit Kosovo

ingrediënten

1 kilogram vastkokende aardappel

50 milliliter olijfolie

100 gram pesto

8 tomaten

1 bosje verse bladselderij

1 bosje platte peterselie

200 gram belegen kaas

800 gram tuinbonen


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Leg ze licht overlappend op het bakpapier op de bakplaten en besprenkel met olijfolie.
  • 2 Schuif de bakplaten in de oven en bak de aardappels in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Neem de aardappels uit de oven en bestrijk ze met een dun laagje pesto. Leg daarop de plakken tomaat en maal er peper over.
  • 4 Bestrooi eerst met de bladselderij of peterselie en daarna met de geraspte kaas. Zet de bakplaten circa 10 minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • 5 Verwarm intussen de tuinbonen en giet ze af. Verdeel de tuinbonen over warme borden en schep daarop het aardappelgerecht of serveer de tuinbonen apart.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 25 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier