4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, bijgerecht
recepten Tuinbonensalade met mozzarella en kruidendressing

Tuinbonensalade met mozzarella en kruidendressing

ingredi├źnten

2 kilogram tuinbonen

1 kleine komkommer

2 avocado's

4 eetlepels citroensap

2 lente-/bosuitjes

150 gram gemengde bladsla

1 eetlepel munt

1 eetlepel platte peterselie

50 milliliter olijfolie

olijfolie

150 gram mozzarella


  • 1 Kook de tuinbonen in 7-8 minuten beetgaar. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in boogjes. Besprenkel de plakjes avocado met 2 eetlepels citroensap. Schep de bosui door de sla.
  • 2 Meng 2 eetlepels citroensap met de munt, peterselie, olijfolie, zout en peper. Giet de tuinbonen af en schep de dressing door de warme bonen.
  • 3 Verdeel de komkommer en avocado met het bonenmengsel en de mozzarella over de sla. Besprenkel met olijfolie.

bereidingstip

Vervang verse tuinbonen in dit recept door 600 gram diepvriestuinbonen en kook deze 3-5 minuten.. Feta of gorgonzola is ook lekker bij deze salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 15 gram
recall M&M's bekijk hier
recall Davitamon en Gravitamon bekijk hier
recall Chio maxi mix bekijk hier