online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Turks gehakt met frisse salade

Turks gehakt met frisse salade

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

600 gram rundergehakt

1 rode ui

2 teentjes knoflook

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel paprikapoeder

snufje chilipoeder

1 ei

2 rode uien

5 trostomaten

1 bosje peterselie

bosje munt

2 eetlepels zwarte olijven

2 eetlepels olijfolie extra vergine

1 eetlepel rodewijnazijn


  • 1 Kneed het gehakt goed door met de andere ingrediënten en voeg een flinke snuf zout toe.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en duw het gehakt er gelijkmatig in zodat een grote gehaktbal ontstaat.
  • 3 Bak een paar minuten op een hoge stand en zet dan de warmtebron laag.
  • 4 Leg een deksel of bord op de pan en laat het gehakt in circa 15 minuten gaar worden.
  • 5 Meng intussen de ingrediënten voor de salade en laat op kamertemperatuur op smaak komen.
  • 6 Keer het gehakt om met behulp van het bord (kijk uit voor uitlopend vocht, doe dit niet boven het fornuis) en laat op de andere kant weer in de pan glijden.
  • 7 Bak nog enkele minuten op een hoge stand.
  • 8 Snijd het gehakt in parten en serveer met de salade.
  • 9 Lekker met knapperig Turks brood of stokbrood en aioli.


voedingswaarde

energie 475 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 31 gram