voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Turkse stoofpot met uitjes en dadels

Turkse stoofpot met uitjes en dadels

ingrediënten

500 gram runderpoelet

500 gram lamspoelet

theelepel kaneelpoeder

1 mespunt kruidnagelpoeder

4 eetlepels olijfolie

250 gram sjalotjes

2 teentjes knoflook

1 rode paprika

1 gele paprika

150 gram verse dadels

1 banaan

2 eetlepels verse peterselie


  • 1 Bestrooi het vlees met kaneelpoeder, kruidnagelpoeder en peper. Verhit de olijfolie en bak de vleesblokjes hierin rondom bruin. Voeg zout naar smaak toe.
  • 2 Bak de sjalotjes 5 minuten mee. Pers de teentjes knoflook erboven. Voeg 2 dl water toe en stoof zachtjes minimaal 1 uur met deksel op de pan.
  • 3 Laat de paprika en de dadels de laatste 20 minuten meestoven.Voeg de banaanplakjes de laatste 5 minuten toe.
  • 4 Serveer het gerecht, bestrooid met peterselie, met zilvervliesrijst of aardappelpuree.

wijnadvies

Kies voor een jonge rode wijn: een Italiaanse Chianti of een rode Spaanse Valdepeñas. Schenk beide aan de frisse kant 15-17ºC.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 30 gram