voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
Recepten Tweekleurenmousse

Tweekleurenmousse

ingredi├źnten

75 gram pure chocolade

75 gram witte chocolade

2 eetlepels slagroom

4 eieren

1 mespunt kaneelpoeder

3 eetlepels witte basterdsuiker

3 eetlepels poedersuiker

4 bokkenpootjes

4 speculaasjes

2 eetlepels chocolade mokkaboontjes


  • 1 Smelt apart van elkaar de pure chocolade met 1 eetlepel slagroom en de witte chocolade met 1 eetlepel slagroom au bain-marie. Laat iets afkoelen.
  • 2 Klop 2 losgeklopte eidooiers en kaneel door de pure en 2 losgeklopte eidooiers door de witte chocolade.
  • 3 Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een vetvrije kom. Voeg tijdens het kloppen in gedeelten de suiker toe.
  • 4 Spatel de helft van het eiwit door de pure en de andere helft door de witte chocolade.
  • 5 Verdeel de donkere chocolademousse over 4 glazen. Bestrooi met de koekkruimels en schep de lichte chocolademousse erop.
  • 6 Laat circa 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer met mokkaboontjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 11 gram