online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
Recepten Tweekleurenmousse

Tweekleurenmousse

ingredi├źnten

75 gram pure chocolade

75 gram witte chocolade

2 eetlepels slagroom

4 eieren

1 mespunt kaneelpoeder

3 eetlepels witte basterdsuiker

3 eetlepels poedersuiker

4 bokkenpootjes

4 speculaasjes

2 eetlepels chocolade mokkaboontjes


  • 1 Smelt apart van elkaar de pure chocolade met 1 eetlepel slagroom en de witte chocolade met 1 eetlepel slagroom au bain-marie. Laat iets afkoelen.
  • 2 Klop 2 losgeklopte eidooiers en kaneel door de pure en 2 losgeklopte eidooiers door de witte chocolade.
  • 3 Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een vetvrije kom. Voeg tijdens het kloppen in gedeelten de suiker toe.
  • 4 Spatel de helft van het eiwit door de pure en de andere helft door de witte chocolade.
  • 5 Verdeel de donkere chocolademousse over 4 glazen. Bestrooi met de koekkruimels en schep de lichte chocolademousse erop.
  • 6 Laat circa 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer met mokkaboontjes.


voedingswaarde

energie 430 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 11 gram