online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht
Recepten Uienbeignets met muntdip

Uienbeignets met muntdip

ingrediënten

700 gram gemengde uien

olie

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel kurkuma

1 theelepel kerriepoeder

1 rode peper

100 gram zelfrijzend bakmeel

2 eetlepels verse munt

300 milliliter Griekse yoghurt

300 milliliter kwark


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Schep de uienringen in een vergiet, bestrooi met 1 theelepel zout en schud dit erdoor. Laat circa 15 minuten staan.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de muntdip en breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
  • 3 Spoel de uienringen af en druk het overtollige vocht eruit. Verhit de frituurolie tot 180°C. Meng de uien in een kom met de koriander, komijn, kurkuma, rode peper en bakmeel.
  • 4 Vorm er 12-15 ronde beignets (ter grootte van een golfbal) van. Frituur deze in porties van 4-5 stuks goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm.
  • 5 Serveer met de muntdip en eventueel met partjes citroen.

bereidingstip

Gebruik voor dit gerecht een mix van rode, witte en gele uien.. Naast beignets is het ook heel lekker om zelf gefrituurde uienringen te maken. Wentel de ringen van 2 uien eerst door 1 losgeklopt eiwit en daarna door 4 eetlepels bloem, zout en peper. Frituur de uienringen in olie van 180°C in 3-4 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.


voedingswaarde

energie 380 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 8 gram