voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
lunch, voorgerecht
recepten Uiensoep met kaascroutons

Uiensoep met kaascroutons

ingrediënten

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

500 gram uien

1 theelepel suiker

50 milliliter witte wijn

1 liter vleesbouillon

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

1 klein stokbrood

100 gram gruyère

100 gram belegen kaas


benodigdheden

4 ovenvaste soepkommen

  • 1 Verhit de boter maar laat deze niet verkleuren.
  • 2 Schep de ui erdoor en laat met de deksel op de pan op halve stand 15 minuten garen.
  • 3 Schep de suiker erdoor. Voeg de wijn toe, laat deze iets verdampen en laat de uien goudbruin kleuren.
  • 4 Giet de bouillon erbij, voeg de tijm toe en kook zachtjes met deksel 15 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 5 Verwarm de ovengrill. Rooster de stokbroodplakjes lichtbruin.
  • 6 Verdeel de soep over de kommen. Leg de broodplakjes op de soep.
  • 7 Bestrooi brood en soep met de kaas. Zet de soep onder de grill tot de kaas gesmolten is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 13 gram