online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
50 min.
voorgerecht
Recepten Uiensoep met kaaskrokantje

Uiensoep met kaaskrokantje

ingrediënten

300 gram uien

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel bruine suiker

1 teentje knoflook

1 eetlepel bloem

600 milliliter runderbouillon van tablet

2 jeneverbessen

1 kruidnagel

2 laurierblaadjes

1 takje verse tijm

1 takje verse rozemarijn

100 gram oude kaas


  • 1 Snijd de uiparten flinterdun. Verwarm de olie in een hoge pan en karamelliseer de uien met de suiker in circa 10 minuten lichtbruin op een lage stand. Doe het deksel op de pan en smoor de uien nog 10 minuten.
  • 2 Voeg de knoflook toe en bak een paar minuten mee. Voeg de bloem toe en roer dit goed door.
  • 3 Giet de hete bouillon erbij en voeg de jeneverbessen, kruidnagel, laurier en tijm toe. Laat de soep met het deksel op de pan circa 30 minuten zachtjes koken. Verwijder daarna de jeneverbessen, kruidnagel en laurierblaadjes.
  • 4 Maak ondertussen de kaaskrokantjes. Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en meng ze met de kaas. Verdeel de kaas in kleine bergjes op de bakplaat en maal er wat peper over. Zorg voor voldoende ruimte tussen de bergjes.
  • 5 Smelt de kaas in circa 5 minuten in de oven en laat buiten de oven op de bakplaat afkoelen tot de kaas krokant is.
  • 6 Breng de soep op smaak met peper en giet in kleine glaasjes of kommetjes. Serveer met de kaaskrokantjes.

wijnadvies

Arthur Metz Pinot Blanc.


voedingswaarde

energie 175 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 7 gram