voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Uiensoep met kip en kerrie

Uiensoep met kip en kerrie

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

4 eetlepels olijfolie

250 gram uien (gesnipperd)

400 gram kipfilets

200 gram kruimige aardappels (geschildm in blokjes)

500 gram uien

1 bosje verse peterselie (gehakt)

1 eetlepel kerriepoeder

400 gram kruimige aardappels

1 liter kippenbouillon

1 bosje verse peterselie

200 gram kipfilets (in reepjes)

1 eetlepel kerriepoeder

1 liter kippenboullion


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan. Bestrooi de kipreepjes met zout en peper en bak ze rondom lichtbruin en gaar in 6-8 minuten. Schep ze uit de pan.
  • 2 Voeg de rest van de olijfolie bij het bakvet en bak hierin de uien met kerrie 2-3 minuten.
  • 3 Schep de aardappelblokjes erdoor en bak ze 2 minuten mee.
  • 4 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten.
  • 5 Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de kipreepjes over borden of kommen en schep de hete soep erop. Bestrooi met peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 27 gram