voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
90 min.
lunch, bijgerecht
Recepten Uienspread

Uienspread

ingrediënten

500 gram rode uien

500 gram witte uien

500 gram gele uien

4 eetlepels zonnebloemolie

1 eetlepel honing

1 mespunt kaneelpoeder

200 milliliter appelsap

50 gram blanke rozijnen


  • 1 Pel en snijd de uien in dunne ringen of snipper ze fijn.
  • 2 Verwarm de olie in een grote pan met zware bodem en fruit de uien met een snufje zout al roerende 5 à 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • 3 Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat met het deksel op de pan op lage stand een uurtje zachtjes stoven.
  • 4 Neem het deksel van de pan en laat het vocht nog eens 15 minuten zachtjes inkoken of zolang nodig is tot de uienspread kleverig en mooi bruin is.

bereidingstip

Afgekoeld is de spread lekker op een broodje kaas of brie of bij een hamburger of worstjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 2 gram