voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Uientaart met rozemarijn

Uientaart met rozemarijn

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

600 gram rode uien

ui

2 takjes rozemarijn

4 teentjes knoflook

8 plakjes hartigetaartdeeg

1 ei

100 milliliter kookroom

100 gram Parmezaanse kaas

150 gram veldsla

50 gram hazelnoten

1 mespunt mosterd

1 mespunt honing

1 eetlepel wittewijnazijn

3 eetlepels olijfolie


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de rozemarijn, knoflook, zout en peper toe en fruit nog 1 minuut. Voeg een paar eetlepels water toe en stoof afgedekt 5 minuten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bakplaat met het deeg en druk de deegranden op elkaar. Vouw de buitenste randen 1 cm om voor een dikkere rand. Verdeel de uien erover.
  • 3 Klop het ei met de room los en giet over de uien. Bestrooi eventueel met de kaas en bak de taart in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 4 Meng intussen de sla met de noten. Klop een dressing van de mosterd, honing, azijn en olie en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep de dressing vlak voor het serveren door de salade en serveer bij de taart.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 700 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 23 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier