online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Uientaart met rozemarijn

Uientaart met rozemarijn

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

600 gram rode uien

ui

2 takjes rozemarijn

4 teentjes knoflook

8 plakjes hartigetaartdeeg

1 ei

100 milliliter kookroom

100 gram Parmezaanse kaas

150 gram veldsla

50 gram hazelnoten

1 mespunt mosterd

1 mespunt honing

1 eetlepel wittewijnazijn

3 eetlepels olijfolie


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de rozemarijn, knoflook, zout en peper toe en fruit nog 1 minuut. Voeg een paar eetlepels water toe en stoof afgedekt 5 minuten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bakplaat met het deeg en druk de deegranden op elkaar. Vouw de buitenste randen 1 cm om voor een dikkere rand. Verdeel de uien erover.
  • 3 Klop het ei met de room los en giet over de uien. Bestrooi eventueel met de kaas en bak de taart in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 4 Meng intussen de sla met de noten. Klop een dressing van de mosterd, honing, azijn en olie en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep de dressing vlak voor het serveren door de salade en serveer bij de taart.


voedingswaarde

energie 700 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 23 gram