online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
Recepten 'Upside down'-ananastaart met spek

'Upside down'-ananastaart met spek

ingrediënten

100 gram suiker

1 kruidnagel

3 peperkorrels

50 gram boter

6 plakjes gerookt ontbijtspek

ananas

1 rol bladerdeeg

4 vellen bladerdeeg


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de suiker in een steelpan met dikke bodem tot deze donker begint te kleuren en voeg dan de kruidnagel, peper en boter toe.
  • 2 Roer in een paar minuten tot een gladde karamel.
  • 3 Giet dit in de taartvorm en leg de plakjes spek erin.
  • 4 Laat de karamel even afkoelen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 6 Snijd de ananasplakken doormidden en leg dakpansgewijs in de karamel.
  • 7 Drapeer het bladerdeeg over de ananas en duw de overhangende randen naar binnen tussen de ananas en de taartvorm.
  • 8 Bak de taart in het midden van de oven in 20-30 minuten goudbruin.
  • 9 Neem de taart uit de oven, laat 10 minuten afkoelen en keer hem dan met behulp van een platte schaal om.


voedingswaarde

energie 430 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 5 gram