voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
Recepten 'Upside down'-ananastaart met spek

'Upside down'-ananastaart met spek

ingrediënten

100 gram suiker

1 kruidnagel

3 peperkorrels

50 gram boter

6 plakjes gerookt ontbijtspek

ananas

1 rol bladerdeeg

4 vellen bladerdeeg


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de suiker in een steelpan met dikke bodem tot deze donker begint te kleuren en voeg dan de kruidnagel, peper en boter toe.
  • 2 Roer in een paar minuten tot een gladde karamel.
  • 3 Giet dit in de taartvorm en leg de plakjes spek erin.
  • 4 Laat de karamel even afkoelen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 6 Snijd de ananasplakken doormidden en leg dakpansgewijs in de karamel.
  • 7 Drapeer het bladerdeeg over de ananas en duw de overhangende randen naar binnen tussen de ananas en de taartvorm.
  • 8 Bak de taart in het midden van de oven in 20-30 minuten goudbruin.
  • 9 Neem de taart uit de oven, laat 10 minuten afkoelen en keer hem dan met behulp van een platte schaal om.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 5 gram