online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Vanille-cheesecake met cranberry

Vanille-cheesecake met cranberry

ingrediënten

250 gram dadels

200 gram blanke amandelen

200 gram hazelnoten

200 gram cashewnoten

400 gram roomkaas

1 vanillestokje

100 gram witte basterdsuiker

200 milliliter slagroom

2 theelepels gelatine

300 gram cranberrycompote

3 eetlepels ongezouten pistachenoten


benodigdheden

springvorm

bakpapier

keukenmachine

vershoudfolie

  • 1 Meng voor de cranberrylaag de gelatinepoeder met 3 eetlepels koud water in een kom en laat 10 minuten staan. Roer even door met een vork zodat er geen klontjes in zitten.
  • 2 Pureer intussen de cranberrycompote fijn en wrijf boven een pannetje door een zeef.
  • 3 Meng het gelatinemengsel erdoor en verwarm al roerend tegen de kook aan. Laat afkoelen tot dik vloeibaar.
  • 4 Neem de taart even uit de koelkast en verwijder het folie. Giet de cranberrylaag over de taart.
  • 5 Draai een beetje rond zodat het laagje goed verdeeld is en laat de taart afgedekt met vershoudfolie nog minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Snijd de taart voorzichtig los van de vorm en verwijder de ring. Garneer met de nootjes.

bereidingstip

Garneer de taart ook eens met krullen witte chocolade.


voedingswaarde

energie 635 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 12 gram