voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Vanille-cheesecake met cranberry

Vanille-cheesecake met cranberry

ingredi├źnten

250 gram dadels

200 gram blanke amandelen

200 gram hazelnoten

200 gram cashewnoten

400 gram roomkaas

1 vanillestokje

100 gram witte basterdsuiker

200 milliliter slagroom

2 theelepels gelatine

300 gram cranberrycompote

3 eetlepels ongezouten pistachenoten


benodigdheden

springvorm

bakpapier

keukenmachine

vershoudfolie

  • 1 Meng voor de cranberrylaag de gelatinepoeder met 3 eetlepels koud water in een kom en laat 10 minuten staan. Roer even door met een vork zodat er geen klontjes in zitten.
  • 2 Pureer intussen de cranberrycompote fijn en wrijf boven een pannetje door een zeef.
  • 3 Meng het gelatinemengsel erdoor en verwarm al roerend tegen de kook aan. Laat afkoelen tot dik vloeibaar.
  • 4 Neem de taart even uit de koelkast en verwijder het folie. Giet de cranberrylaag over de taart.
  • 5 Draai een beetje rond zodat het laagje goed verdeeld is en laat de taart afgedekt met vershoudfolie nog minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Snijd de taart voorzichtig los van de vorm en verwijder de ring. Garneer met de nootjes.

bereidingstip

Garneer de taart ook eens met krullen witte chocolade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 12 gram