online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht
Recepten Vanille-citroentaartjes

Vanille-citroentaartjes

ingrediënten

1 vanillestokje

5 eidooiers

1 theelepel maizena

200 milliliter slagroom

25 gram suiker

citroen

4 plakjes bladerdeeg

bloem

eetlepel boter

eetlepel poedersuiker


benodigdheden

4 kleine lage taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schraap het merg uit het vanillestokje en meng het door de eidooiers.
  • 2 Roer de maïzena door 2 eetlepels slagroom. Voeg de rest van de slagroom, de suiker en de citroenrasp aan het dooiermengsel toe.
  • 3 Roer de aangelengde maïzena erdoor en verwarm op halve stand zonder te koken tot de crème dikker wordt.
  • 4 Rol de bladerdeeglapjes iets uit op een beetje bloem.
  • 5 Spoel de vormpjes af met koud water of vet ze licht in.
  • 6 Snijd de deegplakken ruimer dan de vormpjes en leg ze erin.
  • 7 Zet ze op de bakplaat of het rooster en vul ze tot bijna aan de rand met de vanille-citroencrème.
  • 8 Bak ze 10-11 minuten in het midden van de oven tot er kleine bruine puntjes ontstaan. Laat ze afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.


voedingswaarde

energie 435 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 7 gram