online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Vanille-hangop met meringue en bosvruchten

Vanille-hangop met meringue en bosvruchten

ingredi├źnten

1 liter volle yoghurt

1 liter Griekse yoghurt

200 milliliter slagroom

2 zakjes vanillesuiker

100 gram witte schuimkransjes

1 eetlepel munt

200 gram diepvriesbosvruchten


benodigdheden

schone theedoek

  • 1 Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig. Spatel de slagroom met de meringue door de uitgelekte yoghurt (hangop).
  • 2 Meng de gehakte munt door de bosvruchten. Schep een laag hangop in 4 glazen met daarop een laag bosvruchten en daarop de rest van de hangop. Garneer met munt.

bereidingstip

Maak de hangop nog wat zoeter en voeg er na het uitlekken poedersuiker naar smaak aan toe.. Vervang de bosvruchten in dit recept door bosvruchtenjam en roer 1-2 eetlepels bessenlikeur of cassis erdoor.


voedingswaarde

energie 415 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 12 gram